Nieuws, media en exposities

Marsberg

20 juli 2019

In deze serie tekeningen en collages gaan geschiedenis, landschap en strijd hand in hand. Met een geallieerde militair-topografische kaart Marsberg (West-Germany, Sheet 187 published by War Office. First Edition 1945) loopt hij met zevenmijlslaarzen door het hart van Duitsland. Hij gaat op zoek naar de witte plekken op de kaart – of beter de door de muizen uitgevreten gedeelten ervan. De tocht voert langs ongenaakbare heuvels en jachthutten, rollen staaldraad en immens hoge bomen en massieve stuwmeren. Desoriëntatie licht op de loer. Van de oorlog lijkt ogenschijnlijk geen spoor te bekennen.

'Marsberg' is een verslag van een kortstondige uphill battle in de Heimat. Los refererend baant hij zich in gemengde techniek en formaat (acryl, houtskool en inkt op papier en linnen) een weg door heden en verleden. Die beelden hoeven wat Brink betreft hier niet geannoteerd te worden. Auteur Auke Hulst schreef het al eerder: 'Het woud is natuur die verhult – de rijen sluiten zich, bieden soms een doorkijkje, laten licht door, creëren schaduwen...'


Egbert Jan Brink wint prijs bij project ‘Identitijd’

14 oktober 2018

Kolderveen Egbert Jan Brink uit Zuidlaren is de Drentse winnaar geworden van het talentontwikkelingsproject Identitijd.

Volgens de jury heeft het werk van Brink (1966) zich de afgelopen periode verdiept door middel van nieuw materiaalgebruik. Dit heeft geleid tot een poëtische verbeelding die je meeneemt in een verhaal of sfeer die direct voelbaar is.

Brink, opgeleid als historicus en cartograaf, is behalve kunstenaar ook actief als schrijver. In 2012 verscheen van hem De zaak Cavaljé over ‘het volksgericht van Stuifzand’.